Jeffrey Pfeffer budapesti előadását támogatta az IP Systems

Jeffrey Pfeffer szervezeti magatartás szakértő, a Stanford Egyetem posztgraduális képzésének professzora kapta idén a Rajk László Szakkollégium által alapított Herbert Simon-díjat. Pfeffer professzor a humán fenntarthatóság kapcsán végzett legfrissebb kutatásának eredményeiről is beszámolt, az előadás cégünk támogatásával valósult meg.

 

A Herbert Simon-díjjal. olyan elméleti szakemberek munkáját ismeri el a Rajk László Szakkollégium, akik munkásságuk révén kiemelkedő gazdasági problémák megoldásához járultak hozzá és az ezekkel kapcsolatos szakmai gondolkodásra is hatást gyakoroltak. A díjátadó ünnepség keretében Jeffrey Pfeffer előadást is tartott az MTA Dísztermében, amelyben a professzor bemutatta legújabb kutatási eredményeit a vezetési gyakorlatok és az ún. „humán fenntarthatóság”, azaz az emberi erőforrás megtartásának, jóllétének összefüggéseiről. Fő üzenete szerint a vállalati management döntései legalább olyan erősen befolyásolják a munkavállalók egészségét, mint a környezeti hatások. Negatív jelenségként a stresszt, alulmotiváltságot és a magas fluktuációt jelölte meg. Megállapításai rávilágítottak arra, hogy a munkahelyi autonómia, az önszerveződés és a megfelelő kontrolling milyen fontos szerepet játszik a stressz csökkentésében. Ezek erőteljesen jelennek meg az IP Systems fejlesztési csapatai által is alkalmazott agilis módszertanban.

 

A rendezvényen túl a kollégisták – a korábbi évek hagyományainak megfelelően – egy kiadványt is összeállítottak a díjazott írásaiból, hozzájárulva ezzel, hogy az üzleti tudományok legfrissebb eredményei magyarul is hozzáférhetők legyenek. A kiadvány cikkösszefoglalók mellett esettanulmányokat is tartalmaz, amelyek a hazai management gyakorlatok szembesítéseit jelenti az elméleti eredményekkel. A kiadvány online elérhető változatában az IP Systemsről készült esettanulmány is megtalálható lesz.

 

Örömmel támogattuk a díjátadót, mert Jeffrey Pfeffer kutatásai számunkra is iránymutatóak. Szoftverfejlesztő középvállalatként sikerünk kulcsa a munkavállalóink tudása, és egy olyan vállalati kultúra megteremtése, melyben az eredetiség, a közös alkotás öröme, a bizalom, az egymással való törődés a meghatározó, mert így válik az egyéni tudás céges eredménnyé” – mondta a díjátadó kapcsán Füzi Ákos, az IP Systems ügyvezetője.