Energetikai IT képzés a Miskolci Egyetem duális képzési programjában

A Miskolci Egyetem új duális képzési szerződést írt alá az IP Systems Kft-vel. Az együttműködés keretében az egyik legsikeresebb magyar energetikai szoftverfejlesztő a 2016-os tanévtől kezdődően gyakorlati képzést ad a Miskolci Egyetem hallgatói számára.

Az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter által működtetett Informatikai Duális Képző Központ az energetikai oktatásáról méltán híres Miskolci Egyetemmel közösen elindította duális képzési programját, melyben az energetikai szoftverek fejlesztésére specializált IP Systems is részt vesz. Az együttműködés lehetőséget biztosít az informatika szakos hallgatók számára, hogy az egyik legsikeresebb energiapiaci szoftverfejlesztő cég munkatársaival együtt dolgozva gyűjtsenek tapasztalatokat olyan projekteken, melyeket hazai és nemzetközi energiapiaci cégek rendeltek meg.

 „Nagy öröm számunkra, hogy miskolci fióktelephelyünkön fogadhatjuk a jövő energetikai szoftverfejlesztőit gyakorlati képzésre. Meggyőződésünk, hogy egyetemista munkatársaink amellett, hogy megtanulják, hogy hogyan fejlesztünk a nemzetközi piacra nagy megbízhatóságú szoftvereket, kreativitásukkal maguk is hozzá fognak járulni sikereinkhez.  Mindent megteszünk annak érdekében, hogy diákjaink elégedetten, piacra kész tudással végezzenek a programban, és örömmel válasszák az IP Systems Kft-t tartós munkahelyüknek” – mondta Hock Tamás, az IP Systems fióktelephelyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó webcímek:

Duális Képző Központ

A Miskolci Egyetem oldala