Díjat nyert okostelefonokra készült mérőállás-diktáló alkalmazásunk

Az Okos Jövő Innovációs Klaszter még nyáron hirdetett pályázatot Smart City Micro Solutions néven, hogy megkeresse és kiemelje a hazai energetikai innováció terén új irányokat mutató ötleteket, elképzeléseket. Az újdonságértékkel és gyakorlati haszonnal egyaránt kecsegtető pályamunkák közt a bírálóbizottság Mobile Meter nevű, okostelefonokra készült mérőállás-diktáló alkalmazásunkat találtan a legjobbnak.

Október végén került megrendezésre a Smart Future Forum, melynek fő témája az élhetőbb jövő volt. Az eseményen a Smart City Micro Solutions pályázatának eredményét is kihirdették, melyet az IP Systems okostelefonos mérőállás-diktáló alkalmazása nyert meg.A Mobile Meter app a közműszolgáltatások terén a hagyományos óraleolvasás hibákkal és kellemetlenségekkel teli procedúrájára ad frappáns alternatívát. Az alkalmazás telepítése után a fogyasztó okostelefonját a mérőóra elé tartja, a képfelismerési algoritmusok pedig azonosítják, felolvassák, megjelenítik és a közműszolgáltatónak el is küldik a fogyasztás aktuális állását.

„A Mobile Meter közel egy évnyi fejlesztő- és kutatómunka eredményeként jött létre és a közműszolgáltatók és fogyasztók számára egyaránt egyszerűbbé és olcsóbbá teszi az mérőállás bejelentését. Az alkalmazás ezzel 21. századi ügyfélszolgálati lehetőségeket hordoz magában” – mondta Füzi Ákos, az IP Systems ügyvezető igazgatója.